News

Pòsit

Lola Lasurt

20 Apr 2021

Museu Can Tinturé, Esplugues de Llobregat

21.4 – 21.9.2021

Comissariat Àlex Mitrani

 

Un pòsit és allò que el temps acumula per decantació i que deixa el fonament natural, com un humus, per a una nova fertilitat. En aquest sentit, la mirada cap al passat no és només una actitud històrica sinó que basteix una escala amb graons que ens porta al present, a una atalaia que ofereix panorames per reflexionar.

L’exposició presenta una tria d’obres premiades a les diferents biennals, cosa que ens permet observar una evolució constant. Aquestes obres s’acompanyen d’una tria compacta de diferents obres de territoris creatius diversos (pintura, còmic, cinema, literatura) que ens ajuden a situar la ceràmica en un context artístic i, sobretot, a definir de manera més rica i matisada una època, un univers cultural. Creuem memòries i pensem -acompanyats pels creadors/res- qui som, qui volem ser. Us convidem a seure, observar, mirar-nos als ulls i dialogar.

L’exposició està dividida en tres àmbits que corresponen a períodes històrics i cultural, més enllà de les dates escollides, destaca el títol de cada d’un d’aquests àmbits que van referència a les vivències, a la societat i els llenguatges artístics de cada moment.

Temps des sensualitat 1986-1992

Temps de meditació 1994 -2002

Temps de incertesa 2004-2020

 

Conferència

Pòsit, retrospectiva i perspectiva

Dimart, 18 de maig a les 19 h.

Xerrada a càrrec d’Àlex Mitrani, comissari de l’exposició.

 

+ info